Don't Miss
Home / Tag Archives: март

Tag Archives: март

Помпео:Македонија 30 членка на НАТО

САД денеска од Република Северна Македонија го примија инструментот за пристапување во НАТО, со што Северна Македонија стана 30. сојузничка на НАТО, изјави американскиот државен секретар Мајк Помпео. Во соопштението се вели дека знамето на земјата за прв пат ќе ...

Read More »

Лекциите од Ковид 19

                                       Македонија како и цел свет речиси еден цел месец  се соочува со најголемиот непријател по здравјето на луѓето, коронавирусот.           Речиси еден цел месец светот, а во таа смисла и Македонија се соочуваат со прашањето како да ја ...

Read More »

Битолски весник ја одложува Манифестацијата на неодредено време

                                       Редакцијата на Битолски весник, како организатор на традиционалната манифестација “ Избираме најуспешни битолчани”,по најновите препораки и мерки на Министерството за здравство ја информира битолската јавност  дека Манифестацијата, која беше (пре)закажана за сабота, 14 март е одложена.           Овој ...

Read More »

Изборот на најуспешни на 14 март!

Манифестацијата на Битолски весник “Избираме најуспешни битолчани 2019 “ доколку не се случи нешто непредвидено ќе се одржи најверојатно , сабота на 14 март. Ова е одлучено денеска попладне, откако Редакцијата на Битолски весник доби уверување од Министерството за здравство ...

Read More »

Битолски весник во постојан контакт со министерот Филипче

По одложувањето на Манифестацијата на Битолски весник “ Избираме најуспешни битолчани “, редакцијата на Весникот е во постојан контакт со Министерството за здравство и министерот Венко Филипче. Во денешниот телефонски разговор со министерот Филипче ни беше речено дека состојбата со ...

Read More »

Средба со женските здруженија по повод осми март

По повод меѓународниот ден на жената осми март, градоначалникот на општина Битола д-р Владимир Талески,  оствари средба со женските здруженија и невладини организации од општина Битола. На средбата се раговараше за проектите кои ги реализираат здруженијата и невладините организации, и ...

Read More »