Home / Tag Archives: општина новаци

Tag Archives: општина новаци

Се одржа третата форумска сесија во општина Новаци

Изградба на индустриска зона, базен и реконструкција и асфалтирање на улици се проектите за кои најмногу гласови дадоа жителите на општина Новаци на третата  форумска сесија. -На оваа трета форумска сесија жителите на општина Новаци имаа можност да гласаат за ...

Read More »

Општина Новаци испрати помош за настраданите подрачја во Скопско

На денешната вонредна седница на Советот на општина Новаци се расправаше за испраќање помош на поплавените подрачја во Скопскиот регион кои викендов  беа зафатени од катастрофалното невреме. Беше одлучено да се испрати помош во вода и средства за хигиена во ...

Read More »

Седум топ проекти за просперитет и развој на Општина Новаци

Градоначалникот на Општина Новаци Лазар Котевски денеска  ги промовираше седумте топ проекти што со владина и  општинска  поддршка ќе се реализираат во оваа општина. Првиот проект од листата на седумте топ проекти е реконструкцијата на деловниот објект кој се наоѓа ...

Read More »

Македонска традиционална трпеза во Општина Новаци

Општина Новаци беше дел од манифестацијата „Македонска традиционална трпеза” во Организација на жени од Битола и организаторите на емисијата  “Вкусот на традицијата“. Целта и идејата на оваа манифестација е да се промовира македонската кујна но воедно и да  се оддаде ...

Read More »

Советот на Општина Новаци усвои повеќе програми и одлуки

Вторпат оваа недела заседаваше Советот на општина Новаци. На дневен ред за разгледување, расправа и усвојување беа ставени 19 точки. На самиот почеток беа усвоени записниците од претходните две седници 25 и 26 та седница.Потоа се усвои одлука за усвојување ...

Read More »

Седница на Советот на Општина Новаци

Советниците на Советот на општина Новаци  ја одржаа 25 тата редовна седница на која на дневен ред разгледуваа над десеттина точки. По усвојувањето на записникот од претходната седница продолжија со донесување на предлог развоен план за комунални дејности за периодот ...

Read More »

Седница на Советот на општина Новаци

На 24 тата седница на Советот на општина Новаци се расправаше за дваесеттина точки на дневен ред. Советниците расправата ја започнаа со усвојување на записникот за претходната 23-та седница, а потоа пристапија кон усвојување на тромесечниот извештај за извршување на ...

Read More »

Српска делегација во Новаци

Градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски викендов беше домаќин на  српска делегација предводена од српскиот конзул Силјан Мицевски. На средбата делегацијата беше запознаена со основните карактеристики на општината а беа договорени и насоките за понатамошно делување и соработка особено во ...

Read More »

Регионални денови на културата во Новаци

Во салата за приредби во општина Новаци, учениците од ЦОУ „Даме Груев” од Битола ја одиграа претставата „Чорбаџи Теодос” во рамките на регионалните денови на културата. Оваа манифестација се одржува трета година по ред во организација на Центарот за развој ...

Read More »

Со концерт на групата “Љубојна“ затворено културното лето во Новаци

Со спектакуларниот концерт на македонската етно-група “Љубојна“ пред многубројна публика, беше означен крајот на годинашното издание на културното лето “Новаци 2014“ во Општината Новаци, кое се одржа под покровителство на градоначалникот Лазар Котевски. Во прекрасниот амбиент на дворот на манастирот ...

Read More »