Home / Tag Archives: оштета

Tag Archives: оштета

Општината (по)бара обештетување од превознциите, тие се закануваат со бојкот на “бесплатниот” превоз

Продолжението од судскиот процес во случајот “ Транспортер “ кој деновиве беше  прекинат  ќе се одржи на 27 април. До тогаш Општината Битола треба да го прецизира оштетното побарување  кое го бара од превознциите. Иако пред тоа Општината Битола наводно ...

Read More »

Отштета ќе има за сите поплавени земјоделски површини

Граѓаните да бидат спокојни бидејќи сите земјоделски површини без разлика дали се евидентирани во регистарот или не ќе бидат обесштетени, изјави вчера министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Михаил Цветков. Тој во селото Стајковци изврши увид во работењето на комисиите ...

Read More »

За лекарска грешка болницата ќе плати 50.000 евра!?

Пациент, чиј идентитет му е познат на редакцијата на порталот на Битолски весник по неколку години тужење дознаваме дека го доби(л) судскиот спор против Клиничката болница во Битола за направената лекарска грешка. По пресудата на Врховниот суд, според извори на ...

Read More »

Продолжи судењето на Душко Илиевски против Република Македонија

Денеска во Основниот суд во Битола продолжи судскиот процес на Душко Илиевски, фармерот, неговиот татко Томе и братот Цане против државата Република Македонија, во кој тие бараат оштетата за претрпена материјална и нематеријална штета во висина од 5 милиони денари. ...

Read More »

Наместо првичните 500.000 евра, Груевски од Заев бара 50 илјади евра оштета

Наместо првичното барање за оштета во износ од 500.000 евра, одбраната на премиерот Никола Груевски, предовдена од адвокатот Никола Додовски, денеска во судот побара отштета за својот клиент од 50.000 евра. Во тужбата што ја поведе против лидерот на СДСМ, ...

Read More »