Home / Uncategorized / Наместо првичните 500.000 евра, Груевски од Заев бара 50 илјади евра оштета

Наместо првичните 500.000 евра, Груевски од Заев бара 50 илјади евра оштета

Наместо првичното барање за оштета во износ од 500.000 евра, одбраната на премиерот Никола Груевски, предовдена од адвокатот Никола Додовски, денеска во судот побара отштета за својот клиент од 50.000 евра.
Во тужбата што ја поведе против лидерот на СДСМ, Зоран Заев, претходно Груевски бараше 500.000 евра отштета.
Во тек е судењето за процесот во кој Груевски го тужи Заев за клевета и навреда во случајот „Македонска банка”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*