Home / Tag Archives: ослободување

Tag Archives: ослободување

Филмот „Ослободувањето на Скопје“ ќе го отвори годинашниот „Браќа Манаки“

Филмот „Ослободувањето на Скопје“ ќе го отвори овогодишното издание на ИФФК „Браќа Манаки“, а новиот слоган на фестивалот што годинава се одржува од 10 – 17 септември во Битола, е Movie On – Feel the light, Feel Bitola  (Почувствувај ја ...

Read More »

Падна првата клапа на филмот “Ослободувањето на Скопје“ во Битола

Деновиве во Битола падна првата клапа на играниот долгометражен филм “ Ослободувањето на Скопје“  во режија на познатиот југословенски актер и режисер, Раде Шербеџија. Снимањето на филмот почна во објектите на неколку стари и разрушени напуштени куќи, на улицата “ ...

Read More »