Home / Tag Archives: песни

Tag Archives: песни

Поетско матине со Јоргос Јанопулос

Современиот грчки поет, Јоргос Јанопулос, во Центарот за култура во Битола, со своето учество во програмата на Битолското културно лето „Бит Фест“ создаде една несекојдневна пријатна атмосфера исполнета со поезија и музика. Поет, романсиер, есеист, преведувач, уредник и издавач, Јанопулос, ...

Read More »

Акварелен музички спектакл во Карпош

Прекрасни акварели нацртани од рацете на врвни уметници од Македонија и светот, вечерва го красеа платото на Т.Ц Лептокарија. Во рамките на претпоследната вечер од „Културното лето Карпош-2017“, беше поставена изложба од собраните дела на уметниците кои учествуваа на осмиот ...

Read More »

“Тра ла ла” ја носи музиката од светот, а музиката е јазик кој сите го разбираат

Млади музички таленти од седумнаесет  држави во светот настапуваат  на седумнаесетото   издание на Интернационалниот музички фестивал “Тра ла ла “ во Битола. Со гала концерт со победнички композиции, како и со популарни гости и звезди од македонската естрада и учеството  ...

Read More »

Празник на фолклорот и македонската песна

Со спектакуларниот концерт на групата “ Фонтана “,  насловен  “ Ноќ спроти Илинден “ и промоцијата на нивниот нов албум “ Македонски непокор “, на кој  настапија бројни музички ѕвезди од македонската естрада  и  настапот  на неколку фолклорни групи и ...

Read More »

Културно- уметнички концерт на Новаци и КУД Далмација

Продолжува соработката на двете збратимени општини Новаци и Дуги Рат. Овојпат на гости во Новаци дојде културно- ументичкото друштво Далмација кое заедно со културно ументичкото друштво Новаци одржаа заеднички концерт на традиционални песни и танци. -Имаме огромно задоволство да им ...

Read More »

Две нови изданија на “Савевски“ продукција

Во рамките на манифестациите посветени на 4-ти Ноември, денот на ослободувањето на Битола, се одржа промоција на две изданија од продукцијата “Савевски“. Едно од изданијата е фестивалот на македонски патриотски песни под наслов „Македонски непокор”, кој годинава беше дел од ...

Read More »