Home / Tag Archives: полигон

Tag Archives: полигон

Битола конечно доби полигон

На новиот полигон во Битола, денес за прв пат кандидатите полагаа за добивање на возачка дозвола, со што официјално по пауза од шест години, битолчани можат да полагаат на домашен терен. Ветениот рок за изградба на полигонот беше исполнет од ...

Read More »

Битола доби нов Полигон за полагање возачки испити

По речиси пет години пауза Битола конечно доби нов Полигон за полагање возачки испити. Полигонот, кој е изграден на патот кај Оризари  свечено ке биде отворен утре,  понеделник, на 31 декември, во 10 часот,  кога на истиот ќе полагаат првите ...

Read More »

Битола добива полигон за полагање возачки испити

По речиси 8 години од затворањето на полигонот кај спортската сала “Младост” наскоро Битола, ќе добие полигон за обука и полагање за возачки испити. Со тоа конечно ќе се стави точка на проблемот со обука и полагање за возачки испити ...

Read More »

Битола ќе добие полигон за полагање возачки испити

По 8 години од затворањето до крајот на годината Битола ке добие нов полигон за полагање на возачки испити. Според претседателот на Советот, Валентин Греувски новиот  полигон  ќе се наоѓа на патот Битола- Прилеп, ка Оризари.

Read More »

Битола ќе добие полигон за полагање возачки испити

Во 12 години владеење, ДПМНЕ покрај тоа што не направија ништо ни го уништија и тоа што го имавме. Повеќе од 4 години Битола е оставена без полигон за полагање возачки испити. Откако во мај 2013 е донесено решение за ...

Read More »

Американски и Македонски војници вежбаат на Криволак

DRAGOON GUARDIAN 17 е насловена вежбата во чии рамки американските и македонските војници ќе расчистуваат терени од експлозивни направи и ќе се справуваат со закани од хемиско и биолошко оружје. Ова е најголемата вежба што ќе биде одржана на Криволак. ...

Read More »

Битолчани на полагање за возачки испит во Поешево?!

Наскоро ќе се навршат повеќе од две и пол години откако Битола, градот што според некои статистики има најмногу автомобили во државата, е без полигон за обука и полагање возачки испити. Толку време помина откако Секторот за управно-надзорни работи на ...

Read More »