Home / Tag Archives: препукувања

Tag Archives: препукувања

Политички „хаварии“ и за најмали дефекти во РЕК „Битола“

„Нови хаварии во РЕК ’Битола‘“, „РЕК ’Битола‘ пред колапс“, „Трите блока надвор од електромрежата во Македонија“, „Само прашање на ден е кога поради дефектите во РЕК ’Битола‘ ќе колабира електроенергетскиот систем во државата“, „Нестручни партиски кадри на ВМРО-ДПМНЕ си поигруваат ...

Read More »

Дефектите во РЕК „Битола“ ја тресат политичката сцена во градот

Рударско-енергетскиот комбинат „Битола“ повторно стана тема за локално политичко поткусурување меѓу СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ откако претставниците на опозицијата во градот под Пелистер обвинија дека поради несоодветно работење еден од блоковите во РЕК повторно испаднал од енергетската мрежа. Локалната власт и ...

Read More »