Home / Tag Archives: пресуди

Tag Archives: пресуди

Партиите не се тие што судат и пресудуваат

Кога политичките партии се во „војна“, најчесто прво „гине“ вистината. Во изминатиот период на македонската политичка сцена речиси сите политички партии, без исклучок, единствено се „доследни“ во својата недоследност. Во зависност од тоа дали се на власт или во опозиција, ...

Read More »

Кванташки пазар или независно судство

Македонското (право)судство повторно е на обвинителна клупа. Случаите со аболицијата на владиката  Јован Вранишковски,  по барање на директорот на затворот во Идризово,  одлагањето  од спроведување во затворот во Идризово на експремиерот и лидер на СДСМ, Владо Бучковски, на одлежување на ...

Read More »

Изречени пресудите за аферата “ Шпион “

Во Основниотсуд “Скопје 2“  се изречени пресудите на обвинетите во аферата “ Шпион “. Петнаесет години затвор доби поранешниот агент на Агенцијата за разузнавање Марјан Ефремов, Ване Цветанов е осуден на три години, а генералот од МВР Горан Стојков на ...

Read More »