Home / Tag Archives: претпријатие

Tag Archives: претпријатие

Реконструкцијата на Градскиот пазар во полн ек

Реконструкцијата и адаптацијата  на делови од Регионалниот зелен пазар во Битола е во полн ек. Реконструкцијата се одвива во фази. Имено, првата фаза  опфаќа изградба на плато и канализација, а во втората фаза ќе се изградат шест павилјони, покривање на просторот  ...

Read More »

Со моќен багер ќе се чистат реките и каналите во Пелагонија

  Директорот на Државното претпријатие АД “Водостопанство”   во Битола ја  промовираше новата механизација , моќен багер-гасеничар, со кој ќе се чистат реките и каналите во Пелагонија. Багерот има најсовремена технологија и опрема за работа и е вреден десет милиони денари. ...

Read More »

ЈП “Пазари“ со нови инвестиции

Јавното претпријатие “Пазари“ од Битола,  најави отпочнување нови проекти од витално значење за битолскиот пазар во износ од 1.200.000 илјади денари.   -Првиот проект што ќе биде имплементиран е партерно уредување на 800 м2 во битолскиот пазар, интервенција со која ...

Read More »

ЈП “Стрежево“ го пролонгира рокот за склучување договори за наводнување со земјоделците

Јавното претпријатие “Стрежево“ од 6 до 22 мај склучуваше договори со земјоделците кои сакаат да користат вода за наводнување од овој хидросистем. По барање на Сојузот на земјоделци, со одлука на Управниот одбор се пролонгира рокот за склучување договори за ...

Read More »

„Викенд на мртовци“ на гробиштата во Битола

Битолчанецот М.П. сѐ уште не може да поверува дека поради туѓа грешка за малку ќе погребале непознато лице наместо неговата покојна мајка.   Филмско сценарио на јаве   Погребна фирма, наместо мојата покојна мајка, во капелата на Светонеделските гробишта во ...

Read More »

Украдена касата на ЈП „Нискоградба“

Доцна синоќа, во периодот меѓу 23и 2 часот по полноќ, засега непознати провалници извршија грабеж во наплатниот центар на јавното претпријатие „Нискоградба“- Битола, кој се наоѓа во центарот на градот. Според сознанијата на „Битолски весник “ провалниците грабежот го извршиле ...

Read More »

Сашо Стаматов нов директор на ЈП Пазари

Нов директор на јавното претпријатие Пазари- Битола е Сашо Стаматов, дипломиран биотехнолог. Според извори на порталот на “Битолски весник“, по завршувањето на мандатот, додејде до смена на сега веќе екс-директорот Благој Дивитаров. Од повеќето кандидати, кои конкурирале за челната позиција ...

Read More »