Don't Miss
Home / Tag Archives: првпат

Tag Archives: првпат

Премиера на моно- операта “Дневникот на лудиот“ по текст на Гогољ

Во Битола, за првпат беше  изведена моно- операта “Дневникот на лудиот“ според краткиот расказ на Николај Васиљвич- Гогољ, проект на Движечкиот музички театар (Moving Music Theatre) во соработка со Центарот за култура од Битола.   -Станува збор за современа опера ...

Read More »

Академијата за боречки вештини “ЗА НЕД ДО” го организира првиот семинар за лична заштита во Македонија

Со професионалниот пристап кон глобалните акции за подобрување и поголема ефикасност на начините за лична заштита, самоодбрана, едукација и практична примена, Академијата за боречки вештини “ЗА НЕД ДО” – Битола, согласно својата програма за општествени активности го најавува едодневниот Семинар ...

Read More »