Home / Tag Archives: рек

Tag Archives: рек

РЕК “ Битола“ до 2026 год. ќе добие “А“ интегрирана еколошка дозвола

Комбинатот РЕК „Битола“ во 2026 година ќе добие „А“ интегрирана еколошка дозвола, со која ќе ги исполни сите критериуми на Европската унија за еколошко производство на електрична енергија. Ова денеска го изјави новиот генерален директор на РЕК „Битола“, Златко Ќурчиевски, ...

Read More »

Златко Ќурчиевски директор на РЕК “Битола”

Управниот Oдбор на АД Електрани на Северна Македонија (ЕСМ) го назначи Златко Ќурчиевски за директор на РЕК “Битола“.  Ќурчиевски на оваа позиција доаѓа од местото директор за производство во РЕК “Битола“. Златко Ќурчиевски е дипломиран електроинженер, кој во комбинатот работи ...

Read More »

Донација чаршафи од Синдикатот на РЕК “Битола“ за Инфективното одделение

Денеска синдикалната организација на АД ЕЛЕМ, Подружница РЕК Битола донираше 35 чаршафи за Инфективното одделение во Клиничката болница во Битола. Донацијата која се состоеше од чаршафи за кревети во оваа одделение е доделена со одлука на Извршниот одбор на синдикатот. ...

Read More »

Тендециозни критики за работењето на РЕК “Битола“

Договорот меѓу РЕК Битола и фирмата Рубитон која ископуваше јаловина (земја) во рудникот Суводол за откривање на јагленот, е раскинат од страна на РЕК Битола на 7.11.2018 од причини што Рубитон не го вршеше ископот со динамика и количини предвидени ...

Read More »

Тенденциозни измислици и шпекулации на ВМРО ДПМНЕ

  Во врска со денешната прес конференција на Димче Арсовски, портпарол на ВМРО – ДПМНЕ, од РЕК Битола до нашата редакција стигна демнат кој го објавуваме во целост. РЕК Битола ги демантира наводите изнесени на прес конференцијата на ВМРО – ...

Read More »

“Електро одржување” им одржа лекција на противниците

Деновиве во спортската сала “ Павел Шатев “ се одржаа спортски натпревари на вработените во РЕК Битола и ФОД ДООЕЛ, во фудбал и кошарка жени. Во натпреварите во мал фудбал, во конкуренција на 10 екипи со преку 100 фудбалери, првото ...

Read More »

Исклучен блокот Битола 3

Денеска  блокот Битола 3 ќе биде исклучен од  електро енергетската мрежа. Ваквото исклучување е планирано и се прави  поради превентивна проверка и отстранување на помали дефекти, како и за зајакнување на оперативноста на блокот. Блок 3 ќе биде вратен во ...

Read More »

Донација од синдикатот на РЕК Битола за Ирфан Зејнеловски

Синдикатот на РЕК Битола продолжува со своите хуманитарни активности. Откако неодамна по повод денот на рударите организира неколку хумани акции, денеска синдикатот на најголемиот електро енерегетски комбинат во државата, на Ирфан Зејнеловски, на кого пред три месеци до темел му ...

Read More »

Со хуманитарни активности заокружено одбележувањето на Денот на рударите во РЕК Битола

Денес, на последниот ден од серијата активности со кои АД ЕЛЕМ и Подружницата РЕК Битола годинава го одбележаа Денот на рударите, Синдикалните организации на АД ЕЛЕМ и на РЕК Битола, како и Фабриката за опрема и делови (ФОД) организираа крводарителска ...

Read More »

РЕК Битола потпиша Меморандум за соработка со општините Битола, Новаци и Могила

Денеска, во просториите на АД ЕЛЕМ, Подружница РЕК Битола, директорот Васко Ковачевски потпиша Меморандуми за соработка со општините Битола, Новаци и Могила. Соработката со Меморандумите е правно -формално регулирана со цел да обезбеди рамка за искористување на капацитетите што ги ...

Read More »
error: Content is protected !!