Home / Tag Archives: садници

Tag Archives: садници

Акција на ЕСМ за засадување 50 илјади багремови садници кај РЕК “ Битола”

                           АД ЕСМ,заедно со подружницата на РЕК “ Битола “  и здружението на поранешни акцијаши “Пелистер “ од Битола, денеска ја почнаа акцијата за засадување на 50 илјади садници  на копот кај РЕК “ Битола”.           Сите 50 илјади ...

Read More »

Започнува проектот “За зелена Битола” со засадување на три илјади садници

Јавното претпријатие “Комуналец” во соработка со Општината Битола и АД ЕЛЕМ Скопје- Подружница РЕК “Битола”, започнуваат со реализација  на проектот  “За зелена Битола”. Со проектот предвидено е засадување на 3000 стебла садници, со што ќе се збогати зелениот фонд во ...

Read More »

Во Нова Битола засадени листопадни и зимзелени дрвца

Акцијата „Ден на дрвото“ денеска  се одржа во урбана средина, во Нова Битола каде на отворени површини беа засадени листопадни и зимзелени дрвца. Акцијата ја организираше општина Битола во соработка со локалните јавни претпријатија, и освен претставници на администрацијата и ...

Read More »

Во Битола се спроведува акцијата “Ден на дрвото- засади ја својата иднина“

Денеска во рамки на акцијата “Ден на дрвото- засади ја својата иднина“ во Битола, за првпат се засадуваше во урбаниот дел на градот, на организиран начин. Поделени се триста дрвца кои ќе го разубават урбаниот дел, во грдскиот парк, делот ...

Read More »

Есенско пошумување во околината на РЕК “Битола“

Денеска се вршеше есенско пошумување околу РЕК “Битола“, во рамките на акциониот план за добивање на А интегрирана еколошка дозвола. Со оваа активност треба да бидат засадени 50.000 багремови садници на површина од околу 15 хектари.  Секоја година 10-12 хектари ...

Read More »