Home / Tag Archives: седница

Tag Archives: седница

Јавните претпријатија се „дават“ во долгови

Сите битолски јавни претпријатија освен ЈП „Нискоградба“ се „дават“ во долгови. Ова беше констатирано на денешната седница на Советот на Општина Битола, на која на Дневен ред се најдоа завршните сметки на јавните претпријатија. Во најтешка финансиска ситуација се јавните ...

Read More »

Советниците ја изгласаа завршната сметка, Советот не се самораспушти

И покрај тоа што седницата на Советот на Општина Битола почна и помина во напната атмосфера, со барање оставки и најави за кривични пријави, сепак, таа заврши во стилот многу врева за ништо. За завршната сметка на Општина Битола гласаа ...

Read More »

Коњановски на претседателката на Советот Илиевска и најави кривична пријава, а таа побара од него да си поднесе оставка

И покрај тоа што градоначалникот на Битола, Тони Коњановски по којзнае кој пат, повторно побара обединување на советниците околу прифаќање на проектите за развој на Битола, сепак, на вчерашната седница на Советот уште еднаш се потврди нетрпеливоста меѓу претседателката на ...

Read More »

Нови одлуки на Владата

 Владата на Република Северна Македонија на денешната 29-та седница го разгледа и усвои записникот од единаесеттиот состанок на Главниот координативен кризен штаб за обезбедување целосна координација во врска со спречување на внесување и ширење на коронавирус COVID-19, одржан на 26 ...

Read More »

Владата донесе дополнителни ограничувања на движењето на граѓаните

На 26-тата седница на Владата на Република Северна Македонија е донесена одлука за измени и дополнувања на одлуката за ограничување на движењето на граѓаните на целата територија во земјата. Забраната за движење за сите граѓани од 21:00 до 06:00 часот, ...

Read More »

Нови заклучоци на Владата

На денешната 24-та седница, Владата на Република Северна Македонија го разгледа и усвои Записникот од Петтиот состанок на Главниот координативен кризен штаб за обезбедување целосна координација во врска со спречување на внесување и ширење на коронавирус COVID-19, одржан на 20 ...

Read More »

Вонредна седница на Советот за воздухот во Битола

                             Градоначалничката  на Битола, Наташа Петровска ја прифати иницијативата на опозицијата за свикување на вонредна седница на Советот, која ќе биде посветена на аерозагдувањето на воздухот во  Битола.            По енормното загадување на воздухот во Битола,  политичките партии во ...

Read More »

Денес седница на Владата

Владата на Република Северна Македонија ќе ја одржи редовната167 седницаВладата на Република Северна Македонија денеска ќе ја одржи редовната 167 седница со повеќе точки на дневен ред од својата програма за работа и од интерес на граѓаните.На оваа седница, на ...

Read More »

Вторник седница на Владата во Битола !?

Иако засега нема официјална потврда сепак според добро информирани извори на Битолски весник, Владата предводена од премиерот Зоран Заев, вторник, 15 октомври ќе одржи седница на Владата во Битола. Ова ќе биде прв пат Владата да одржува седница надвор од ...

Read More »

ЕЛЕМ станува ЕСМ

На денешната владина седница беше разгледан и усвоен и Извештајот на меѓуресорската работна група за извршување на обврските од Конечната спогодба со Република Грција, според кој новиот назив на АД  Македонска информативна агенција – Скопје во државна сопственост (МИА), отсега ...

Read More »