Home / Tag Archives: Селмани

Tag Archives: Селмани

Чадиковски и Наумов кандидати за претсеадтел на ЗНМ

Вчера беше послендиот рок до кога можеа да се пријават кандидати за нов претседател на ЗНМ, кој треба да го замени досегашниот претседател Насер Селмани на кого му заврши мандатот. За Претседател на ЗНМ на овие избори се кандидираа новинарите: ...

Read More »

Меморандум ЗНМ и Универзитетот “ Гоце Делчев “

Здружението на новинари на Македонија потпиша Меморандум за соработка со Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип (УГД). Тој беше потпишан денес од страна на Претседателот на ЗНМ, Насер Селмани и Ректорот на УГД Штип, проф. д-р Блажо Боев, а со него ...

Read More »

Законот за стечај да важи и за новинарите

Претставници на Здружението на новинарите на Македонија и на Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници денеска имаа работна средба со министерката за Труд и социјална политика, Мила Царовска. На средбата се разговараше за можноста новинарите стечајци од затворените локални ...

Read More »