Home / Tag Archives: смени

Tag Archives: смени

Мицкоски: Да ги напуштиме политиките на поделби

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, во велигденската честитка до граѓаните порача дека треба да се се напуштат политиките кои водат до поделба на табори, прават граници и подигаат вештачки ѕидови. -Многу семејства денес живеат во неизвесност, сиромаштија и несигурност. Јас ја ...

Read More »

Утре се именуваат новите директори

Понеделник на 27 ноември заседава кадровската комисија на СДСМ, која треба да ги утврди сите нови директори во јавните претпријатија и училиштата. Според информации на порталот на Битолски весник утре откако кадровската комисија ке ги утврди кандидатите за дирекори,  вечерта ...

Read More »

Почнаа кадровските смени

По завршувањето на изборите во Чаир се создадоа можности за смени во образовните институции и јавните претпријатија. Денеска дојде до смени на неколку директори во неколку основни и средни училишта. Според информации на порталот на Битолски весни сменети се директорите ...

Read More »

Кадровски смени во десетина институции

Откако пред една недела Владата ги разреши над 1.500 членови на Надзорни и Управни одбори во бројни државни и владини институции, на ред дојдоа смените  на раководните кадри во бројни владини и државни институции. Иако засега нема официјална потврда за ...

Read More »

МВР ќе работи двосменски

Почнувајќи од денеска до крајот на август, отсеците за управни работи во Битола, Велес, Куманово, Охрид, Струмица, Тетово и во Штип ќе работат во две смени, од 8.30 до 20 часот, извести МВР. Покрај можноста што продолженото работно време ја отвора, ...

Read More »

Кадровска чистка во неколку владини институции

Според соопштението од Владата, за нов директор на Службен весник е назначен Мартин Костовски, а разрешен е в.д. директорот Лука Кржалоски. Нов директор е именуван и на Државниот архив каде е назначен Кирил Петров на местото на досегашниот директор Филип ...

Read More »