Home / Uncategorized / Почнаа кадровските смени

Почнаа кадровските смени

По завршувањето на изборите во Чаир се создадоа можности за смени во образовните институции и јавните претпријатија.

Денеска дојде до смени на неколку директори во неколку основни и средни училишта.

Според информации на порталот на Битолски весни сменети се директорите на основните училишта Гоце Делчев и Коле Канински, како и средните училишта во  Гимназијата Јосип Броз Тито и Меицинското училиште Јован Калаузи.

Во следната недела по смената на членовите на  Управните и Надзорните одбори ќе дојде до смени и во сите општински јавни претпријатија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!