Home / Tag Archives: тура

Tag Archives: тура

Масовен одѕив на планинарската тура низ Мариово

Општина Новаци во рамките на проектот „ Жива историја, жива природа 2” деновиве  ја организираше  планинарска тура низ Мариово. На овој планинарски марш кој наиде на голема масовност учество зедоа 160 планинари. -Го организираме овој планинарски марш во склоп на ...

Read More »

Бајкинг тура „Возејќи по линијата на фронтот на Прва светска војна “ на територијата на општина Новаци

Во рамките на Балканската конференција за активен туризам кој деновиве се одржува во Охрид, во општина Новаци се возеше бајкинг тура  „Ден на авантура”. Градоначалникот Лазар Котевски ги дочека учесниците на оваа велосипедска тура „Возејќи по линијата на фронтот на ...

Read More »