Home / Tag Archives: УЈП

Tag Archives: УЈП

УЈП нема присилно да наплатува

Управата за јавни приходи ги информира даночните обврзници дека нема да презема никакви дополнителни мерки и да доставува решенија за присилна наплата. „Управата за јавни приходи ги информира даночните обврзници дека нема да доставува решенија за присилна наплата од парични ...

Read More »

Тајните долгови на јавниот сервис МРТВ

Јавното радиодифузно претпријатие Македонска радио телевизија испрати соопштение по повод објавените наслови во неколку медиуми за фактичката состојба по однос на обврските кон своите коминтенти. Соопштението го објавуваме интегрално: „Од назначување на сегашниот менаџмент во март 2012 година до денес, ...

Read More »

УЈП престанува со доставување решенија за радио дифузна такса

Управата за јавни приходи информира дека ќе престане да доставува решенија за утврдување на радиодифузна такса, откако согласно измените на Законот за аудио аудиовизуелни медиумски услуги се укина оваа давачка. Со доставата на решенијата за септември 2017 година, како што ...

Read More »

Латас бил заборавен да плаќа данок

Во последната листа на должници на Управата за јавни приходи се наоѓа и фирмата „Тотал маркетинг“ чиј управител е новинарот и уредник, Драган Павловиќ Латас. „Тотал маркетинг“ и должи на државата 23.000 евра за неплатен данок на додадена вредност. Основна ...

Read More »

УЈП присилно ќе ја полни касата на МРТВ

Граѓаните и фирмите кои имаат неплатена радиодифузна такса до 30.06.2017 година, да извршат плаќање на долговите во најкусо време, бидејќи Управата за јавни приходи ќе отпочне со постапки за присилна наплата, предупреди денеска УЈП. „Со цел обврзниците да не се ...

Read More »

Сања Лукаровска директорка на УЈП

Владата на Република Македонија на вчерашната  седница  постави нови директори и на УЈП и на Агенција за храна и ветеринарство. За директорка на УЈП е именувана Сања Лукаревска, а за директор на Агенцијата за храна и ветеринарство е именуван Зоран ...

Read More »

Заканите кон инспекторите се пожестоки и од дупнатите гуми

Нападите на возила по паричните казни и „пломбите“ што инспекторите ги ставија на неколку познати битолски кафулиња во целост го отсликуваат одмаздничкиот карактер што владее кај битолчани. Во прилог на тезата на чаршиските коментари битолчани го посочуваат и уништувањето на ...

Read More »

УЈП контролираше 50 објекти и “заработи “ 69.000 евра

По дупењето на гумите на 6-те службени возила на Регионалната дирекција во Битола, УЈП Битола како што најави не само што не се повлече пред заканите на насилниците туку ги засили и заостри контролите. Дванаесет тима на даночни инспектори, во ...

Read More »

СДСМ ја критикува акцијата на УЈП

-Да сакаа да работат инспекциските служби првенствено како превентивни органи, коишто прво ќе изрекуваат опомена, а потоа казна, како што предлага СДСМ, немаше да се случи “касап“  акцијата на УЈП во југозападниот регион на земјава, спроведена деновиве- реагираше денеска  на ...

Read More »

Издупени гумите на возила на УЈП во Битола

Тркалата на неколку возила на Управата за јавни приходи во Битола кои се паркирани пред седиштето на  Регионалата дирекција вечерва беа издупени од засега непознати лица. Управата за јавни приходи ја известила битолската  полиција која направи увид на лице место. ...

Read More »