Home / Tag Archives: велосипед

Tag Archives: велосипед

„Вешто возење“ на учениците во Градскиот парк

Во организација на Општинскиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата -Битола, во Градскиот парк, на полигонот подготвен од ЈП „Паркинзи“, се одржа вешто возење, како дел од практичниот дел на традиционалната манифестација „Детски семафор“, која годинава се одржа по ...

Read More »

Kарпош се приклучува кон Скопје – Вело град

Поголемата застапеност на велосипедот како алтернативно превозно средство е од примарно значење.  Ова беше еден од заклучоците кои произлегоа од денешната средба на градоначалникот на Општина Карпош Стефан Богоев во пресрет на донесување на Буџетот за 2018-та година, и континуираните ...

Read More »

Полицијата уапси шестчлена малолетна група провалници во Битола

Секторот за внатрешни работи Битола поднесе Извештај до надлежното ОЈО против шест малолетни лица од кои  – две на возраст од 17 години, две на возраст од 13 години, како и две лица од 15, односно 16 годишна возраст – ...

Read More »

Олга Лозановска:Нудиме нова ера за Битола

Работата, резултатите и проектите се она со што ние досега ја оправдуваме вашата доверба и така ќе биде и од сега. Затоа што Битола е на сите битолчани и затоа што само со работа и проекти можеме да ја видиме ...

Read More »

Нудиме нова ера за Битола

Листата на советници на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата “За подобра Македонија“ е победничка, ние сме тим на луѓе кои во Советот на Општина Битола ќе работиме исклучиво за Вашите интереси. Да се биде дел од новата ера и од новата иднина ...

Read More »

“Битола на точак“ по седми пат

Битолската критична маса денеска се собира по 7 ми пат. Битола е дел од многубројните градови низ светот во кои се организира настан од ваков тип каде нема лидери, нема формална организација, само критична маса велосипедисти. “Битола на точак“  е ...

Read More »

Доколку сакате чист воздух, возете велосипед

Доколку сакате чист воздух во Битола, тогаш барем 7 месеци во годината возете велосипед. Ова им го препорача претставничката на Министерството за екологија, Светлана Георгиева на битолчани, по денешниот заеднички состанок со Консултативното тело за мерење на загаденоста на амбиенталниот ...

Read More »