Don't Miss
Home / Tag Archives: венчавка

Tag Archives: венчавка

Могилска брачна двојка се венча во Новаци по 52 години брак

Брачната двојка Магда (70) и Симон Пивковски (73) од Могила, денеска, дури по 52 години брак се венчаа в црква. Венчавката се одржа во  црквата во соседната општина Новаци во рамките на традиционалната  манифестација  „Македонска етно венчавка”, која секоја година ...

Read More »

Утре во Новаци Македонска венчавка

Утре, недела ,10-ти септември во дворот на Општина Новаци со почеток во 11,00 часот започнува манифестацијата „Македонска етно венчавка“. Со неа оваа година го завршуваме Културно лето Новаци 2017. Агендата манифестацијата е збогатена и со „Ревија на македонски народни носии“ ...

Read More »

Македонска етно венчавка во Новаци

Во Општина Новаци по вторпат се одржа манифестацијата “Македонска етно венчавка“. Оваа година зет и невеста беа 55 годишниот Љубе Самарџески и 50 годишната Роза Самарџиеска од Битола. Тие во брак се 30 години и по толку време одлучија да ...

Read More »