Don't Miss
Home / Tag Archives: Водовод

Tag Archives: Водовод

Соопштение од ЈКП “Водовод“

Имајќи ги во предвид одлуката на Владата и препораките на Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на РСМ кои се однесуваат за превенција од ширење на корона вирусот и пандемијата што е прогласена од Светската здравствена организација, ЈКП Водовод ...

Read More »

ЈП Водовод: Рационално користење на водата

Поради високите температури и  зголемената потрошувачка на вода, се известуваат граѓаните на Општина  Битола рационално да ја користат водата.           ЈКП “Водовод“ Битола  ќе врши дополнителни контроли за утврдување на евентуална  злоупотреба од енормната потрошувачка на вода за пиење од ...

Read More »

Апел од Водовод: Заштитете ги водомерите

Ниските температури кои владеат во Битола предизвикаа дефекти во водоводната мрежа во одредени домаќинства, најчесто од пукање на стаклата на водомерите. Од ЈКП „Водовод“ апелираат граѓаните да ги заштитат своите водомери, бидејќи тоа е единственото алтернативно решение, а за сите ...

Read More »

Општината Битола ќе бара оштета од фирмата Макстрој

        На новинарско прашање, но и на поставено прашање во Советот на Општина Битола што се случува со улицата „Климент Охридски“ во Битола, која на асфалтирање чека неколку месеци, градоначалничката Наташа Петровска ја објасни актуелната состојба и најави санкции за ...

Read More »

Зголемена потрошувачката на вода во Битола

Јавното комунално претпријатие „Водовод“-Битола соопшти дека во овие два дена регистирана е рекордна потрошувачка на вода за пиење. Според директорот на ЈКП „Водовод“-Битола Горан Стефановски, синоќа во периодот од 18 до 22 часот била регистрирана потрошувачка на вода од 700 ...

Read More »

Брод Живојно Вашарејца и Новоселани со неисправна вода за пиење

Од регионалната здравствена установа истакнуваат дека четирите пелагониски села не се вклучени на градскиот водовод што го одржува ЈКП „Водовод”-Битола, чиј систем непречено функционира и ги снабдува сите водокорисници со здрава и чиста вода. Пелагониските села Брод и Живојно од ...

Read More »