Home / Uncategorized / Вирулентноста најголема во Битола

Вирулентноста најголема во Битола

Битола спаѓа во градовите каде вирулентноста е најголема во Македонија.

Според докторот Жарко Караџовски движењето на Р 0, што кажува колку лица заразува едно лице, не е ист секаде -највисок е Битола со 1,42, потоа следуваат Куманово и Тетово со над 1, а Скопје за првпат паѓа под Р1“, рече Караџовски.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*