Home / Вести / Во Битола се одржа Bitola Outdoor Festival

Во Битола се одржа Bitola Outdoor Festival

Викендов во Битола се одржа “Outdoor festival”

Организаторите на овој фестивал се ентузијасти, вљубеници во природата и познавачи на Планинарските патеки на Баба и Пелистер, посветени на ширење на етиката за еколошко размислување и љубов кон планинарските спортови.

„Токму тоа не привлече како бренд.  Божиновски на неколкупати до сега се јавува како поддржувач на активности за зголемување на свеста за зачувување на природата, а Swatch пак оваа година започна со производство на часовници од биокерамика, пакувани во биоразградиви материјали. Кога на ваков начин ќе се спојат неколку приказни се добива добитна комбинација”, велат од Божиновски часовници и накит. 

Во текот на целиот фестивал  се случуваа 2 Планинарски трки: Big Lake Trail 18K и Molika Trail 45K, Think Green еколошка работилница, качување на карпа, кампирање со шатори, рекреативно возење на велосипедска патека долга 30K и Extreme Bike Jump 2021 кој беше со натпреварувачки карактер.

Честитки до сите учесници и вљубеници во природата. Swatch беше дел од последниот настан Extreme Bike Jump 2021 на кој што се натпреваруваа 20 учесници. 

На најдобрите три скокачи Божиновски часовници и накит им доделија Swatch часовници, а на самиот настан беа промовирани Swatch Big Bold Bioceramic – новите еколошки часовници на Swatch изработени од Биоразградива керамика кои што се од една страна изработени од природен материјал а од друга страна поеластични за 300 пати од пластиката со што стануваат доста привлечни за сите ентузијасти кои практикуваат екстремни спортови.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*