Home / Македонија / За велигденските празници 24-часовна здравствена заштита

За велигденските празници 24-часовна здравствена заштита

Континуирана здравствена заштита на граѓаните преку дежурства во здравствените домови и службите за итна медицинска помош, како и преку организирани дежурства од матичните лекари, е обезбедена за време на претстојниот празник и продолжен викенд, соопшти Министерството за здравство, пренесе МИА.

Здравствениот дом Битола организира континуирана здравствена заштита преку Службата за Итна медицинска помош, во смени од 8 часови, во тек на 24 часа.

 

И во останатите градови во државата ќе работат дежурни екипи, согласно распоредот објавен на веб страната на Фондот за здравствено осигурување нa Македонија (http://www.fzo.org.mk/default.asp?ItemID=ABC00C359E9DFA4C8FF3179F4C81C4F0).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*