Home / Вести / Заврши мини ремонтот, Блок 2 на РЕК Битола вратен на мрежа

Заврши мини ремонтот, Блок 2 на РЕК Битола вратен на мрежа

Блок 2 на РЕК Битола е вратен на мрежа утрово во 9:53 часот. Постројката е повторно ставена во фунција по завршувањето на активностите за нега и санација.

Согласно планот за производство на АД ЕСМ, РЕК Битола продолжува со работа со полн капацитет, односно со трите блока.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*