Don't Miss
Home / Економија / ЗК Пелагонија купува хотели!?

ЗК Пелагонија купува хотели!?

Земјоделскиот комбинат „Пелагонија” од Битола како што ни јавуваат извори на порталот на Битолски весник ја шири својата дејност и во хотелскиот бизнис.
Имено, деновиве преку Македонската берза, Комбинатот го купила хотелот „Маврово” од Маврово.
Компанијата сега поседува удел од 92,17 отсто во Друштвото за хотелиерство и туризам „Хотел Маврово” од Маврово.
Земјоделскиот комбинат со откуп на сите 35.432 обични акции издадени од Агро- индустриската компанија „Еуро ленд” од Петровец станала и единствен акционер и сопственик на компанијата која ја преименува во „Скопско поле”.
Б.В.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*