Home / Вести / Значајни реконструктивни зафати во месната заедница “ Димитар Влахов “

Значајни реконструктивни зафати во месната заедница “ Димитар Влахов “

Во Битола во тек се значајни инфраструктурни зафати во месната заедница „Димитар Влахов“месноста наречена “Тепсија“.

 Во моментов се работи на поставување на нова дограма.

Градоначалнинчката на Општина Битола м-р Наташа Петровска, вработени во општинската администрација, кои се задолжени за координација на проектот, како и претставници од фондација “Преда плус“, НВО „Баирска Светлина“ и Месната заедница, извршија увид во  изведбените  активности.

Градоначалничката беше запозната со динамиката на изведба на градежните работи, кои во наредниот период, покрај дограмата, ќе опфатат и поправка на електричната инсталација, како и реконструирање на целиот простор во месната заедница.

Општина Битола, заедно со јавните претпријатија “Водовод“, “Нискоградба“ и “Комуналец“, во проектните активности во објектот ќе биде вклучена со над 450.000 денари и со механизација, а Швајцарска агенција за развој и соработка (SDC) преку инфраструктирните активности кои ги реализира Преда плус, ќе покрие трошоци за реновирање во висина од 402.405 денари.

Во меѓувреме, во оваа месна заедница  завршија акивностите за  реконструкција на , на кое локалното население постојано спортува.

Тука е поставена метална ограда, опрема за кошарка, фудбал и ракомет, и дополнително е уреден просторот со 540.776 денари.

Тие се  средства од Советот на Европа преку програмата “ Ромактед“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!