Home / Uncategorized / Градоначалникот Котевски свика итна седница на Советот

Градоначалникот Котевски свика итна седница на Советот

На барање на градоначалникот на општина Новаци, Лазар Котевски денеска се одржа итна седница на советот на која се расправаше за актуелните состојби со поплавите во општина Новаци.

-На денешната седница се донесе одлука за покривање на трошоците настанати од активностите за превенција и санирање на поплавите на територијата на општина Новаци, ангажирањето на механизација, набавка и транспорт на градежни материјали – тампон, набавка на гориво, сместување на загрозените,сместување на лицата кои помагаат од други градови, ангажирање на пумпи за одводнување, набавка на прехрамбени производи, пијалоци и средства за хигиена и други потребни материјали. Исто така беше речено дека советниците ќе донираат едномесечен надоместок а јас ќе донирам 20 000 денари за санирање и помош за поплавите- рече Лазар Котевски,градоначалник на општина Новаци.
Котевски очекува дека дел од горенаведените трошоци ќе се покриваат од донации, помош од Владата како и буџетот на општина Новаци.

 
Б.В.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*