Don't Miss
Home / Економија / “Кромберг и Шуберт“ ќе гради нова фабрика во Битола!?

“Кромберг и Шуберт“ ќе гради нова фабрика во Битола!?

Германската компанија “Кромберг и Шуберт“ најавила дека сериозно размислува до постојната фабрика, на земјиштето што веќе одамна го има купено, да изгради нова фабрика.

Ова наводно му било деновиве соопштено на локалната самоуправа. Со изградбата на новата фабрика, според планирањата на менаџментот на “Кромберг и Шуберт“, бројот на вработените во оваа фабрика ќе се зголеми на над четири и пол илјади вработени.

Инаку, до крајот на годината, во германската компанија планираат бројот на вработените лица да се заокружи на две и пол илјади работници.

Б.В.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*