Home / Uncategorized / Ограбена црквата “Св. Тројца“ во Битола

Ограбена црквата “Св. Тројца“ во Битола

Засега сеуште непознат(и) сторител(и) извршија грабеж во црквата “Св. Тројца“ која се наоѓа во самиот центар на Битола.

Според, полициски извори, сторителот насилно го отворил прозорецот на црквата, влегол внатре, пребарувал, одзел 37.000 денари и го напуштил местото.

Со кражбата е причинета материјална штета од околу 40.000 денари.

Се преземаат мерки за пронаоѓање насторителот.

 

Б.В.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*