Don't Miss
Home / Македонија / Сигурни ПП апарати и хидранти во објектите во Општина Карпош

Сигурни ПП апарати и хидранти во објектите во Општина Карпош

Согласно предвидената Програма на Одделението за заштита и спасување при Општина Карпош, денеска се вршеше сервис на ПП апарати и хидранти.

karpos 1  karpos 2

Испитувањето и сервисирањето на апаратите се врши еднаш годишно во општинските бараки, детските градинки, училиштата и урбаните заедници, всушност каде што се ипоставени.

Сервисирањето на 331 противпожарен апартат и на 99 хидранти го реализира лиценцираната фирма „Елукс пром” од Скопје.

Целта е да се проверат темелно апаратите и хидрантите за безбедно користење во ненадејни ситуации, посебно во вакви временски пригоди.

 

 

Б.В.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*