Home / Uncategorized / Солзавец за демонстрантите

Солзавец за демонстрантите

Полицајците пуштија солзавец за да спречат дел од демонстрантите да на влезат во т.н „безбедносен прстен“ и да стигнат до селото Псарадес, каде што беше во тек потпишувањето на договорот помеѓу Грција и Македонија, јавија грчките медиуми.

Протестите ескалираа кога демонстрантите се обиделе да го пробијат кордонот на полицајци кои во голем број го обезбедуваа настанот.

Демонстрантите почнаа да фрлаат разни предмети кон полицајците кои возвратија со созавец.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*