Don't Miss
Home / Uncategorized / Студентите од Битола се дистанцираа(т)од политичките партии

Студентите од Битола се дистанцираа(т)од политичките партии

Студентите на битолскиот универзитет “ Св. Климент Охридски “ кој деновиве го слави својот патрон празник,  синоќа со плакати и транспарент,  со кои ги облепија седиштата  на  двете најголеми политички партии  ВМРО- ДПМНЕ  и на  СДСМ,  се дистанцираа од инволвирањето на политиката во нивните протести.

10730995_634486753343759_909270077534994717_n1-540x324

Со транспарентот “ Екстерно за Владата”, кој го залепија пред седиштето на ВМРО- ДПМНЕ и “ Не сме ваши полтрони “ кој транспарент  го залепија пред седиштето на СДСМ сдудентите го искажаа  својот став за дистанцирање  на  политиката од  нивните протести.

1509118_634486406677127_4488919087761409473_n1-540x324

Инаку,  студентите на Универзитетот “ Св. Климент Охридски “ во Битола за среда во 12часот го најавија својот протест од пред Техничкиот факултет во  Битола, со кој ќе се придружат  на протестите против воведувањето на државниот испит во високото образование.

 

 

 

 

Б.В.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*