Home / Uncategorized / Протест против промена на името

Протест против промена на името

Синоќа на плоштадот Магнолија во Битола се одржа протест на навивачката група “ чкембари “ и други граѓани против промена на името и уставните измени кои како што е соопштено се дел од постигнатиот договор меѓу Македонија и Грција.

По говорите, учесниците тргнаа на протестен марш низ битолски Широк сокак до Офицерскиот дом.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*