Home / Вести / Битола 14 ден без ниту еден заболен од ковид 19

Битола 14 ден без ниту еден заболен од ковид 19

                                 

            Битола е еден од ретките градови во државата кој цели 14 дена  нема ни еден нов случај  на заболен од ковид 19.

Ова  пред малку го потврдија од Центарот за јавно здравје во Битола.

Инаку во Клиничката болница досега се  хоспитализирани вкупно осум пациенти кои се наоѓаат во стабилна состојба, а се   од Струшко-Охридскиот регион, кои се лекуваат во Битола.

Од Битола засега нема хоспитализирано ни еден  пациент позитивен на ковид 19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!