Home / Македонија / Димишкова си замина од МАН

Димишкова си замина од МАН

Слаѓана Димишкова, претседателката на Македонската асоцијација на новинари (МАН) поднесе оставка од функцијата, потврди таа за БИРН.

-Поднесов оставка од МАН во октомври годинава до генералниот секретар, како што предвидува статутот. Промените сè уште не се заведени во Централниот регистар, бидејќи треба да се свика Собрание. Додека да се верифицира оставката, генералниот секретар раководи со здружението – вели Димишковс за БИРН.

Веб-страницата на МАН, паралелното здружение на Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ), кое беше реактивирано во 2012 година, сега пренасочува кон веб-страницата „Вечер“ со која раководи Ивона Талевска.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*