Home / Uncategorized / Донација на Ротаракт за детското одделние во Клиничка болница

Донација на Ротаракт за детското одделние во Клиничка болница

                

          Деновиве бевме сведоци на уште еден хуман гест на Ротаракт Широк Сокак Битола.

Во детското одделение при Клиничката болница реализиран е уште еден  од многуте проекти на Ротаракт Широк Сокак. Се работи за реновирање и разубавување на просториите во ова одделение, каде најмладите  се најбројни пациенти.

Направено е цртање на ѕидните површини, а  со проектот се планира   и санација на подните површини и поставување нови плочки на подот.

          Вредноста на овој зафат во Клиничката болница Битола, е во износ од 3.000 евра,а истиот е   финансиски помогнат  од СН Осигурителен брокер и СН Финансии, Битола.

За потсетување Ротаракт Широк Сокак е еден од најактивните клуб организации во Општина Битола, кои  во изминатиот период успешно реализирале голем број проекти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!