Home / Uncategorized / Груевски останува пратеник

Груевски останува пратеник

И покрај правосилната судска пресуда, собранието не собра двотретинско мнозинство за одземање на мандатот на поранешниот премиер и актуелен Никола Груевски, откако предмалку, без никаква дискусија, 58 пратеници гласаа „за“, а 29 гласаа „против“.

Откако скопскиот кривичен суд испрати известување дека Груевски е правосилно осуден на двегодишна затворска казна, матичната парламентарна комисија за мандатно-имунитетни прашања препорача одземање на мандатот на поранешниот премиер.

Но, сепак, предмалку на пленарна седница не беше постигнато потребното двотретинско мнозинство од 80 пратеници за да донесе конечна одлука за одземање на мандатот на Груевски.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*