Home / Uncategorized / Истрага за финансиски злоупотреби на Владиката Петар

Истрага за финансиски злоупотреби на Владиката Петар

Управата за финансиска полиција “ во врска со денешното задржување на Владиката Петар на скопскиот аеродром вели дека има одредени сознанија и тој предмет е во предистражна постапка.

-Во врска со информациите околу денешните случувања со Владиката Петар Управата за финансиска полиција Ве информира дека има одредени сознанија, но бидејки се работи за предмет кој е во предистражна постапка не сме во можност да споделиме информации со јавноста. Кога истрагата ќе биде во фаза која дозволува споделување на информации со јавноста, а истите нема да ја нарушат истата благовремено ќе информираме. Ве молиме за разбирање, се вели во одговорот.

Претходно, Владика Петар  рече дека точно е дека бил задржан на аеродромот, но дека тоа било грешка и му се извиниле.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*