Don't Miss
Home / Uncategorized / Мицкоски нека се слика кај Манаки

Мицкоски нека се слика кај Манаки

На денешната трибина во Битола, „На прав пат“ лидерот на СДСМ, Зоран Заев зборуваќи за претстојните предвремени парламентарни избори изјави дека за време на одржувањето на Самитот на НАТО во Лондон сите се радувале, само не и Христијан Мицкоски.

– Го слушам Мицоски вели дека сите што биле амнестирани не треба да се занимаваат со политика. А одговорноста кај е, ќе заборавиме, нема да одговраат. Не, ќе одговараат сите до еден. Најважно е да одговараат. Секој кој се огрешил пред законот ќе одговара за да не му падне на некој или на нему во иднина да прави вакви криминали, кои ни се случуваа 11 години. Каде се сега Талески, Гордана Јанкулоска, Сашо Мијалков, Груевски. Тие не се бават веќе со политика. Додека дишеме тука мора да има одговорност во оваа држава. А после ќе се договарме кој треба да учествува во политка, или не. За тоа ќе ни каже народот, а не Мицкоски. Тој што се огрешил пред законот не ќе може и да сака да се занимава со политика. Нека продолжи Мицкоски со ваквите политики, па ќе видиме колку гласови на претстојните избори ќе има. Компир. Нула гласови. Тој не понуди ништо за државата, продолжува со криминалите. Затоа ќе седат во опозиција. Единствено ги интересира само борбата за гола власт. Е токму
поради тоа на изборите на 12 април ќе се слика кај Манаки – изјави Зоран Заев.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*