Home / Македонија / Ова се неработни денови за празниците

Ова се неработни денови за празниците

Согласно со Законот за празници на Република Македонија (Сл.весник на РМ број 21/98 и 18/07) во 2014 и 2015 година неработни денови се:

01 јануари, Нова Година, кој се паѓа во четврток,
06 јануари за граѓаните од православна веросиповест се празнува празникот Бадник и се паѓа во денот вторник.
07 јануари кој се паѓа во среда и е првиот ден од Божик, според православниот календар.
19 јануари (понеделник), Богојавление (Водици).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*