Home / Вести / Петмина пратеници од Битола: Лозановска, Милeвски, Ангелевска, Костадиновска-Стојчевска и Бендевска

Петмина пратеници од Битола: Лозановска, Милeвски, Ангелевска, Костадиновска-Стојчевска и Бендевска

Во новиот состав на Парламентот влегуваат дури петмина пратеници од Битола, од нив четири жени и еден маж. 

Мандат добија Олга Лозановска, Пеце Милевски и Силвана Ангелевска од ВМРО-ДПМНЕ , Бисера Костадиновска- Стојчевска од СДСМ и Весна Бендевска од партијата ЗНАМ.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*