Home / Uncategorized / Пред бегството Груевски испразнил 35 сметки и подигнал 230.000 евра

Пред бегството Груевски испразнил 35 сметки и подигнал 230.000 евра

Никола Груевски успеал да повлече околу 230 илјади евра, без да стравува од истражните органи. Пред да избега од Македонија, испразнил 35 банкарски сметки кои ги имал во државата. Од Финансиската полиција за ТВ21 велат дека тие не се надлежни за следењето на банкарските трансакции на обвинетите. Велат дека истрагата треба да ја спроведе Специјалното јавно обвинителство.

Дека Груевски нема пари на банкарските сметки или имот на негово име во Македонија, потврди и СЈО.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*