Home / Вести / Протест во Битола против присилната вакцинација

Протест во Битола против присилната вакцинација

Вечерва на  плоштадот „Магнолија“ во Битола се одржа мирен протест, против како што рекоа незадоволните граѓани   присилната вакцинација.

          На протестот, на кој учествуваа неколку стотини битолчани протестантите со  транспаренти  го искажаа своето нездоволство од    од рестриктивите мерки на Владата и  забраните, поделбите на вакцинирани и невакцинирани граѓани.

Пообраќањето на говорниците, незадоволните битолчани  на плоштадот, одржаа протестен марш низ Широк Сокак.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*