Home / Македонија / Реконструкција на улицата “Франце Прешерн“ во Влае

Реконструкција на улицата “Франце Прешерн“ во Влае

Општина Карпош денеска реконструираше три крака од улицата Франце Прешерн во урбаната заедница Влае 1, во должина од 420 метри и широчина од четири метри. Според проектната документација на Секторот за уредување на градежно земјиште и комунални работи од Општина Карпош, се предвидува целосно реновирање на улицата Франце Прешерн со сите 15 краци во должина од 2.518 метри. Изведувач на градежните работи е фирмата „Ескаватори“, а за овој капитален инфраструктурен зафат, локалната самоуправа од својот буџет издвои 8.391.103 денари.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*