Home / Uncategorized / Серија јаки земјотреси од Грција почувствувани во Битола

Серија јаки земјотреси од Грција почувствувани во Битола

Тлото на Јанина не се смирува по првиот земјотрес кој вчера беше почувствуван и во југозападна Македонија следуваа уште неколку со послаб интензитет од околу 4 степени според рихтеровата скала.

До овој момент сеизмолошите обсерватории имаат регистрирано пет земјотреси со јачина од 4 до 5 степени според Рихтер.

Сите земјотреси се почувствувани  и во Македонија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*