Home / Спорт / Спортистите даруваа крв

Спортистите даруваа крв

Во спортската сала „ Младост “ во Битола, се одржа традиоцалната крводарителска акција на спортистите заедно со вработените во локалната самоуправа.

akcija 9

-Ова е првата крводарителска акција на спортистите во оваа година, а како знаеме се организираат по две секоја година. Преку оваа акција спортистите ја искажуваат хуманоста која ја поседуваат сите спортисти – изјави Гордана Цветковска-Бошевска, одговорна за спорт во Општина Битола.

Во името на спортистите оваа акција ја поздравија ракометарите Стефан Дрогришки, Игор Николовски и фудбалерот Игор Пашовски, кои повикаа во идниот период на ваквите акции да учествуваат поголем број на спортисти.
Во акцијата беа собрани околу четириесеттина крвни единици.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*