Home / Градска хроника / Стартуваше зонското паркирање во третата зона

Стартуваше зонското паркирање во третата зона

Неколку месеци по воведувањето на зонско паркирање во Битола, деновиве стартуваше зонското паркирање во третата зона. Фирмата “Стентон паркинзи”, која стопанисува со паркинг-просторот во Битола, деновиве ги постави таблите за наплата на паркирањето во третата зона.
Според ценовникот за паркирање во зоната Ц3 ќе се наплатува 20 денари за првите три часа, а потоа секој час ќе се наплатува 30 денари.
Паркирањето ќе се наплатува од 7 до 17 часот, во деновите од понеделник до сабота, а од 17 до 7 часот изутрината паркирањето ќе биде бесплатно.
За време на државните празници паркирање нема да се наплатува.
Воедно, деновиве почна плаќањето и за паркирање на паркингот кај спортската сала “Младост“.

 

Б.В.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*