Home / Tag Archives: Александар

Tag Archives: Александар

Алексанадр Кирацовски генерален секретар на СДСМ

Со одлука на партиското раководство на СДСМ  во неделата, на 18 јуни, за генерален секретар на СДСМ е избран Александар Кирацовски, актуелен пратеник во Собранието на Македонија, кој во изминатиот период ја извршуваше функцијата потретседател на партијата. Кирацовски е роден ...

Read More »

Уште едно предвремено “востание” во ВМРО ДПМНЕ

Само што лидерот на ВМРО ДПМНЕ Никола Груевски ги најави реформите во партијата, на политичката сцена се јавија  членови на партијата,  кои побараа реформи во ВМРО ДПМНЕ. Легитимирајќи се во јавноста како  членови на Републичкиот изборен штаб за реформи на ...

Read More »